Biżuteria autorska – gdzie ją kupić?

Potrzeba oryginalności jest w nas bardzo mocno zakorzeniona. Każdy, bez względu na wiek i na płeć, chce się wyróżniać, chce być oryginalny. Dzięki temu, każdy może indywidualnie budować własną historię swojego życia. Oryginalność można podkreślać zachowaniem, zamiłowaniami i hobby, ubiorem, ale również biżuterią. Autorska biżuteria jest tym, czego wiele osób bardzo potrzebuje!

Chęć oryginalności jest w nas wpisana

Nikt nie chce być identyczny, jak inni ludzie. Nie lubimy być myleni z innymi. Za to, cieszymy się, kiedy ktoś mówi o naszej oryginalności, o tym, że dobrze wyglądamy.Biżuteria autorska pozwala na zaznaczenie swojej odrębności i indywidualności. Problem polega jednak na tym, gdzie zdobyć oryginalną biżuterię rękodzielniczą?

Biżuterię można zrobić samemu, ale…

Właściwie wszystko można wykonać samemu. Biżuterię również. Jednak, powiedzmy sobie szczerze… jeżeli coś nie jest naszą pasja, nie wyjdzie tak, jakbyśmy tego oczekiwali. Ponadto, jest to kłopotliwe. Trzeba samemu wykonać projekt, znaleźć sklep z produktami tego tego typu, znaleźć czas na wykonanie. Na wszystko potrzebny jest czas, a efekt nie jest przesądzony. Biżuteria może okazać się nie tak ładna, jak tego oczekiwaliśmy. Ale oczywiście można spróbować rękodzielnictwa, aby przekonać się, czy jest to zajęcie dla nas, czy nie..

Biżuterię można zakupić na aukcjach

Często biżuteria autorska srebrna  lub biżuteria autorska z innych materiałów, oferowana jest na znanych stronach z aukcjami. Jednak, jeżeli przyjrzeć się aukcjom, może okazać się, że sprzedawca oferuje np. 1000 takich samych naszyjników. Czy taka biżuteria jest zatem oryginalna?  Ceny proponowane na takich aukcjach są dość niskie, co pozwala sądzić, że jakość tych produktów może być wątpliwa. Aby się jednak przekonać, można oczywiście zdecydować się na zamówienie produktu, aby go ocenić.

Sklep z biżuterią autorską

Najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług sklepu z biżuterią autorską. Wtedy można mieć pewność, że jest to oryginalny produkt i że drugiego takiego samego nigdzie nie znajdziemy! Oczywiście, może okazać się, że rękodzielnik wykona podobny naszyjnik czy bransoletkę, nigdy jednak nie będzie ona dokładnie taka sama.

Dobry sklep rękodzielniczy oferuje duży wybór. W My Poland można liczyć na produkty bardzo zróżnicowane, w różnej kolorystyce. Do wyboru są np. broszki z różami, bransoletki z różami w różnych kolorach i odcieniach, naszyjniki. Wszystkie wykonywane są z ogromna dbałością o każdy, najmniejszy nawet element. Biżuteria autorska nietuzinkowa zakupiona w dobrym sklepie, to także gwarancja możliwości zwrotu oraz naprawy produktu, np. do roku. Dobre sklepy współpracują z najlepszymi rękodzielnikami w Polsce, którzy doskonale znają się na swojej pracy i wykonują  ją z niemałym pietyzmem.

Biżuteria autorska idealna na prezent

Aby zrobić komuś oryginalny prezent, z którego na pewno się ucieszy, warto zamówić upominek biżuteryjny u rękodzielnika. Biżuteria autorska jedyna w swoim rodzaju może być pięknym dopełnieniem wielu stylizacji. Jeżeli wiesz, że osoba, która ma być obdarowana lubi konkretny kolor, zamów biżuterię autorską właśnie w tym kolorze, tak, aby pasowała do garderoby.

Piękna biżuteria pozwala odmienić stylizację. Sprawia, że nabiera ona klasy i szyku. Jeżeli nie lubisz złotej biżuterii, a nie chcesz nosić klasycznych kompletów, które można kupić w większości sklepów z biżuteria, to indywidualny projekt i zamówienie biżuterii u rękodzielnika na pewno jest dobrym pomysłem!