Ubezpieczenie kosztów leczenia za granicą

W momencie kiedy podejmiemy decyzję o udaniu się na święta w góry należy pomyśleć o zabezpieczeniu swojego zdrowia na wypadek nieoczekiwanych wydarzeń losowych. Ważne jest to, aby odpowiednio wcześnie zadbać o wykupienie odpowiedniego ubezpieczenia. Takiego, które pokryje nie tylko koszty związane z leczeniem, leczeniem w szpitalu, ale również te związane z transportem kraju czy pokryciem krzywd z tytułu odpowiedzialności cywilnej. W kraju taką działalność prowadzi coraz więcej firm ubezpieczeniowych, jednak istotne jest to, aby powierzyć swoje życie i zdrowie tylko doświadczonej i uczciwej firmie. Dlatego wybierając ubezpieczenie kosztów leczenia za granicą czy ubezpieczenie na narty nie kierujmy się kwotą świadczenia, a przede wszystkim pozytywną opinią i szeroką gamą usług danej firmy ubezpieczeniowej. Firma Colonnade oprócz ubezpieczeń na narty, oferuje również specjalne pakiety dla osób uprawiających sporty ekstremalne, czy cierpiących na choroby przewlekłe.

Czym się kierować w wyborze odpowiedniej firmy ubezpieczeniowej?

Tylko zaufana firma ubezpieczeniowa zagwarantuje bezpieczeństwo i fachową pomoc swoim klientom. Opinii warto szukać na stronach internetowych lub skorzystać z rekomendacji innych osób korzystających z ubezpieczenia prywatnego. Niestety nie wszystkie ubezpieczenia zapewnione przez biuro podróży zapewniają całościową ochronę i pomoc. Również Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ) nie gwarantuje, że pokryje wszelkie koszty związane z hospitalizacją. Mimo wszystko warto się w nią zaopatrzyć. Nie można wybierać ubezpieczyciela kierując się jedynie niewielkimi kosztami, ponieważ realne ubezpieczenie w przypadku ubezpieczenia na narty nie powinno być niższe niż kilkadziesiąt tysięcy euro. Firma ubezpieczeniowa Colonnade stawia jako cel najwyższy bezpieczeństwo i zdrowie swoich klientów, dlatego wszelkie świadczenia zapewniają jak najwyższą sumę zabezpieczenia. Profesjonalna firma ubezpieczeniowa powinna posiadać również stronę internetową na której umieszcza wszystkie niezbędne informacje. Colonnade wie, jak ważny jest nieustanny kontakt ze swoimi podopiecznymi, dlatego infolinia firmy czynna jest całodobowo, siedem dni w tygodniu.

Zalety świadczenia w Colonnade

– W ramach ubezpieczenia Travel Protect firma Colonnade zapewnia całodobowa polskojęzyczną pomoc telefoniczną, co jest niezwykle pomocne dla klientów przebywających poza granicami Polski.

– Colonnade ma świadczenie, które gwarantuje udzielenie pomocy w przypadku ataku terrorytycznego.

– Firma oferuje pomoc w organizacji akcji ratowniczej.

– Firma Colonnade zapewnia swoje usługi każdemu podróżującemu, nie ma ograniczeń i limitów wiekowych.

– Firma Colonnade oferuje specjalny pakiet dla kontrahentów uprawiających sporty ekstremalne.

– Firma Colonnade zapewnia ubezpieczenie kosztów leczenia poza granicami kraju, dzięki czemu podróżni nie poniosą wysokich kosztów związanych z wypadkiem czy leczeniem w szpitalu.

Colonnade dopasowuje swoją ofertę indywidualnie do wymagań, oczekiwań i stylu życia swoich klientów.