Wszywka alkoholowa w Warszawie – najważniejsze informacje

Chcesz skończyć z piciem? Nie marzysz o niczym innym? A może zdajesz sobie sprawę, że to ostatni moment na to, aby nie stracić rodziny, przyjaciół i pracy? Być może już wszystko to straciłeś i szukasz rozsądnego rozwiązania. A może nadal się wahasz i nie chcesz przyznać przed sobą, że masz problem? W każdej z tych sytuacji możesz zapoznać się z jednym z wielu rozwiązań: z wszywką alkoholową, której celem jest wyeliminowanie problemu alkoholizmu. Poniżej przedstawiamy najważniejsze informacje.

Cena wszywki alkoholowej

Biorąc pod uwagę, że jednym z najczęściej pojawiających się haseł dotyczących tej metody jest: wszywka alkoholowa Warszawa cena – warto od tego zacząć. Wszywka alkoholowa kosztuje kilkaset złotych. W niektórych klinikach koszt może być wyższy niż 1000 zł, jednak najczęściej jest niższy. Jeżeli cena jest bardzo niska, a wiec wynosi np. tylko 200 lub 300 zł, można sądzić, że jest to cena samej kapsułki. Do tego często należy doliczyć zabieg, znieczulenie, etc. Jednakże, cena i tak jest niewielka jeżeli weźmiemy pod uwagę, że esperal działa przez kilak miesięcy!

Czy zawsze się udaje?

Oczywiście, że nie. Wiele osób, pomimo zagrożeń wynikających z zatrucia alkoholowego oraz groźnych w skutkach alergicznych, i tak decyduje się na spożycie alkoholu w czasie terapii. Cóż, uzależnienie bywa niezwykle mocne i trudno sobie z nim poradzić. Należy mieć jednak świadomość, że takie zachowanie może być bardzo niebezpieczne dla zdrowia i życia. Nie ma również gwarancji, że po takiej kuracji, alkoholik nie zacznie znów pić – uzależnienia dlatego są tak trudne do wyleczenia, ponieważ naprawdę trudno o nich zapomnieć. Pomimo, że organizm przez ok. 10 miesięcy zostaje całkowicie oczyszczony, alkoholik nadal może odczuwać bardzo mocną chęć do picia – i będzie to często w jego głowie. Dlatego zaleca się stosowanie metod mieszanych, a więc oprócz wszywki alkoholowej również terapię z psychologiem, terapeutą lub w grupie AA.