Tabletki na potencję bez recepty – jak działają?

Rynek suplementów diety jest pełen środków na potencję, niektóre są dostępne bez recepty, inne na receptę, tak więc z pewnością można znaleźć tabletki, które będą wspomagać sprawność seksualną. Pytanie jest jednak takie, które będą skuteczne. Jak działają takie preparaty?

Ziołowe tabletki na potencję

Większość tabletek na potencję reklamowanych w sieci, telewizji czy radiu to produkty o naturalnych składach. Choć w tym wypadku nie można oczywiście liczyć na tak dobre efekty, jak w przypadku specyfików na erekcję przepisywanych przez lekarzy, to nie jest wykluczone, że będą dobrym wsparcie dla mężczyzn borykających się z zaburzeniami erekcji. Do najpopularniejszych składników, jakie możemy spotkać w środkach na potencję jest cytryniec chiński, buzdyganek naziemny, żeń-szeń, maca. Te składniki działają na organizm stymulująco, zwiększają ciśnienie krwi, pobudzają libido, uwrażliwiają na bodźcie, dzięki temu doznania seksualne są lepsze, co więcej wrażliwość stref erogennych jest większa. Oczywiście skuteczność środków na potencję ziołowych może być różna w zależności od tego, jakie jest podłoże problemu. Co więcej, to czy preparaty będą działać w dużej mierze będzie zależało od regularności stosowania. Z pewnością jest to dobra opcja, jako środek wspomagający i potęgujący doznania seksualne, jednak nie można liczyć na natychmiastowe efekty. Jeżeli chodzi o produkty mające na celu wspomaganie erekcji, to najlepszą opcją będzie wspomaganie się środkami na potencję na receptę. W przypadku środków na erekcję ziołowych trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo można uzyskać zadowalające rezultaty dopiero po sześciu do ośmiu tygodni.

Bezpieczeństwo stosowania tabletek na potencję bez recepty

Choć teoretyczne środki roślinne stosowane zgodnie z zaleceniami powinny być bezpieczne dla zdrowia, to przyjmowane środków na potencję z prasteronem czy sildenafilem warto już skonsultować z lekarzem. Szczególną ostrożność powinny zachować osoby, które mają problem z nadciśnieniem. Zawsze przed zastosowaniem leków na potencję bez recepty, należy upewnić się czy nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań. Należy zdawać sobie sprawę z tego, że w przypadku niektórych schorzeń sercowo-naczyniowych w połączeniu z lekami z grupy azotanów, środek na potencję może wywoływać działania niepożądane. Rozsądnie będzie skonsultować się z lekarzem, który zaleci odpowiednie dawkowanie albo przepisze leki na erekcję na receptę.

Zaburzenia erekcji czasami wynikają po prostu z zaniedbań, niezdrowej diety, niezdrowego trybu życia w stresie i w biegu. Czasami wystarczy po prostu odpocząć oraz zmienić swoje nawyki na zdrowsze. Warto też zrezygnować z używek typu papierosy czy alkohol. Obecnie metody leczenia zaburzeń erekcji oraz impotencji są tak dobre, że panowie wcale nie muszą rezygnować z aktywności seksualnej.